Jan-Erik Halseide

Om kunstverket

"Trafikklys med røde og grønne menn, striper i vegbanen som markerer kjørebaner og gangfelt osv., osv. - Eller symbolspråket vi finner i arbeidstegninger, bruksanvisninger, annonser og på plakater, som vi møter omtrent hvor vi enn snur oss. Dette er et språk bygd opp av elementer de fleste av oss forstår, selv om motivene ikke er naturtro i sin utforming. Et liknende språk bruker jeg i arbeidet mitt, et forenklet billedspråk bygd opp av mange elementer, som er lette å forstå uten å være direkte gjengivelser av det øyet ser."
Sitat av Jan-Erik Halseide


Jan-Erik Halseide ble født i New York i 1953, og kom til Kristiansand som 9-åring. Han tok artium ved Kristiansand Katedralskole i 1972, og tok deretter utdanning innen grafisk design. Halseide debuterte på Statens Høstutstilling i 1979. Etter den første separatutstillingen på Galleri Bi-Z i Kristiansand i 1982, ble det en mengde utstillinger over hele landet, samt deltakelse på gruppeutstillinger i inn- og utland. Han mottok flere priser og stipender for sitt kunstneriske virke. Halseide er representert i en rekke private og offentlige samlinger.


Oppveksten i USA skulle få betydning for Halseides kunstneriske uttrykk. 1950-årenes tegneserier og tegnefilmer,
og amerikanske kunstretninger som Pop Art og abstrakt ekspresjonisme ble viktige inspirasjonskilder til et konsentrert billedspråk preget av rene flater og en enkel strek. Det øyet ser, forenkles og fremstår i en stilisert form der alt uvesentlig er skåret bort. Slik oppstår forvandling; en gjenopplevelse av å se noe for første gang.


Kilde: Katalogen "Jan-Erik Halseide" av Kristiansand katedralskole Gimle

  • Født: 1953-04-05
  • Nasjonalitet: Norsk
  • www: #

Kunstverk