Pollen

Pollen i Arendal havn er en poll som ligger mellom Tyholmen i vest og Langbryggen i øst. På landsida avgrenses Pollen mot Friholmen og Kirkegaten, mens havnebassenget åpner seg mot sør.

Navnet kommer av ordet poll som er et ganske lite innelukket sjøområde. Opprinnelig var det to poller i Arendal havn. I byens tidlige historie, før de store bybrannene, den gang da Arendal hadde flere kanaler, var det som i dag er byens torv et lite havnebasseng, og gikk under navnet Pollen. Det som i dag er Pollen het den gang Ytre Pollen. I dag er en stor del av Arendals utesteder samlet omkring Pollen og Tyholmen. Langbrygga og Kirkegata var før 1995 byens innfartsvei fra øst. Da Blødekjærtunnelen ble åpnet for trafikk, ble Langbryggen stengt, og Pollen kunne bli det idylliske byrom som stedet er i dag.

I en uhøytidelig avstemning i lokalavisen Agderposten, der 1001 lesere bidro, ble Pollen kåret til «Det beste med Arendal». På andreplass kom Arendals-skjærgården, mens Arendals Pilsner kom på tredjeplass.

Her finner du